641521
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
De oogst wordt volledig ’s nachts gedaan vanwege lagere temperaturen en minder oxidatie. De druiven worden machinaal geplukt en na het kneuzen wordt het most gekoeld. Het gisten start twee-drie dagen later met gecontroleerde temperatuur.
Fabrikant | Bodegas Cristo de la Vega |
Artikelnummer | 641521 |
Levertijd | 1 Werkdag (Indien op voorraad) |
Inhoud | 0.75 liter |
Alcoholpercentage | 12.0% |
Land | Spanje |
Streek | La Mancha |
Druivensoort | Verdejo |
Smaak | Prachtige geuren met authentieke aroma’s van de Verdejo druif, samen met gedroogde perzik en venkel. Fris, met een mooie structuur en uitstekende balans. |
Bodegas Cristo de la Vega beschikt inmiddels over moderne faciliteiten en machines van de meest recente technologie. Met deze installaties zijn ze in staat om jaar na jaar een constante kwaliteit wijn te produceren. Daarnaast beschikken ze over verouderingsfaciliteiten uitgerust met meer dan 1.200 Amerikaanse eikenvaten (medium geroosterd) om onze wijnen te verouderen. De botteling-faciliteiten hebben een capaciteit om 5.000 flessen per uur af te vullen.
Tempranillo is het belangrijkste blauwe druivenras van Spanje. Hij heeft een dikke schil en gemiddeld zuurgehalte. Hoewel hij voldoende warmte nodig heeft om zijn smaken te ontwikkelen, kan een heet klimaat ertoe leiden dat de wijn onvoldoende zuren heeft voor een ideale balans. Deze volle stijl tempranillo is ontzettend populair in Spanje.
Deze wijn wordt in gelimiteerde oplage geproduceerd van de best geselecteerde wijngaarden. De blend wordt volledig gerijpt in kleine Frans-eikenhouten vaten, en is het pronkstuk van Castillo de Aresan.
Gemaakt van Tempranillo druiven van wijngaarden die geplant zijn tussen 1960 en 1975. Gecontroleerde gisting van 15 tot 20 dagen bij een temperatuur van 22-24 ° C. De finesse van deze Crianza wordt bereikt door 9 maanden te rijpen in Amerikaanse eiken vaten. Intens kersenrode kleur. Uitstekend aromatisch palet waarin perfect uitgebalanceerde rode vruchten...
Geselecteerde druiven van de Chardonnay, geoogst in de koelste uren van de nacht, waardoor deze wijn zijn aroma’s behoudt. Lichtgeel met groenachtige tinten. Aroma's van wit fruit met meer exotische fruitige parfums, zoals perzik en ananas.
De Verdejo en Sauvignon Blanc druiven voor deze witte wijn groeien in het uiterlijke noorden van D.O. Rueda. De bodem bestaat voornamelijk uit steen en klei. De enigszins arme grond zorgt ervoor dat de wortels de grond in gaan, dit geeft een wijn met meer karakter en complexiteit.
De druiven Syrah, Cabernet Sauvignon en Tempranillo groeien perfect tussen de nodige warmte overdag en de koele nachten. Na de oogst worden de druiven apart vergist en gerijpt in roestvrijstalenvaten. Na de rijping worden de druiven geblend en gebotteld.
Een koude fermentatie van ongeveer 14 graden in roestvrijstalen vaten. Deze Spaanse Mirabueno is een witte, frisse, droge wijn die beschikt over een mild en vriendelijk karakter. In geur en smaak komen tonen van ananas, vijgen en wat kruiden naar boven en het geheel is afgerond met milde zuren.
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van wijngaarden die op een gebalanceerde, zorgzame en duurzame manier zijn gekweekt. De bodems van de wijngaarden zijn van groot belang, omdat ze zeer actief zijn met goede biologische omstandigheden die een snelle opname bevorderen van opnieuw opgenomen organisch materiaal. Dit maakt volledige terroir-expressie...
De druiven zijn geplukt van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar. Dit levert geconcentreerde smaken. De bodem bestaat uit klei en kalksteen, met daarnaast wat leisteen en kiezels. Een perfecte ondergrond voor de productie van wijnen met een hoge kwaliteit.
De Finca la Estacada tinto heeft 6 maanden houtrijping gehad. Een smakelijke rode wijn. Rijp fruit, kruiden, zoete specerijen, hout tonen, aangename tannines en een mooie soepele afdronk. Geleverd in een mooie houten kist.
La Mancha is zeer geschikt voor biologische wijnbouw, want het klimaat is droog, de nachten zijn koel en overdag is het heet. Ideale omstandigheden voor druiven dus, waardoor er goed zonder bestrijdingsmiddelen gewerkt kan worden.
De Grenache en Cabernet Sauvignon druiven groeien in een warm klimaat. Doordat de zon veel schijnt in La Mancha, moeten de druiven worden beschermd tegen verbranding. Je beschermt de druiven door de bladeren als schaduw voor de druiven te laten groeien. Dit resulteert in een fruitige rosé met in de geur aardbeien en frambozen, gevolgd door een kruidige...
De oogst vindt in de koele nacht plaats. Na een zachte kneuzing wordt het sap vergist in kleine temperatuur gestuurde RVS tanks met vergisting op de gistcellen tot de botteling in april.
De Syrah druiven genieten optimaal van de zon in Spanje. De druiven worden geplukt als ze optimaal rijp zijn, dit resulteert in een kruidige, volle wijn met een aangename afdronk.
Tempranillo is het belangrijkste blauwe druivenras van Spanje. Hij heeft een dikke schil en gemiddeld zuurgehalte. Hoewel hij voldoende warmte nodig heeft om zijn smaken te ontwikkelen, kan een heet klimaat ertoe leiden dat de wijn onvoldoende zuren heeft voor een ideale balans. Deze lichtere (moderne stijl) tempranillo is ontzettend populair in Spanje.
Albariño wordt geteeld in het noordwesten van Spanje; het is een ras dat sterk in de mode is geraakt. Hij heeft een dikke schil en is daardoor in staat schimmelziektes te weerstaan, wat een voordeel is in het vochtige klimaat waarin hij groeit. Albariño heeft veel zuren en kan verfrissende wijnen opleveren met smaken van citrus- en steenvruchten.
De Rioja wordt van Tempranillo druiven gemaakt die handmatig zijn geoogst. De vinificatie heeft plaats gevonden bij 26 graden. Daarna volgde lagering in Amerikaanse Boredaux eiken vaten gedurende 12 maanden en tot slot nog flesrijping voor 6 maanden. Na in totaal anderhalf jaar wordt deze Crianza op de markt gebracht.
Nadat de druiven geplukt zijn vind er een vinificatie plaats op 26 graden om het fruitige karakter van de Tempranillo druif te behouden. De jonge wijn wordt zonder houtlagering op fles gebracht
De Rioja Reserva wordt van Tempranillo druiven gemaakt die handmatig zijn geoogst. De vinificatie heeft plaats gevonden bij 26 graden. Daarna volgde lagering in Amerikaans en Frans eiken vaten gedurende 24 maanden en tot slot nog flesrijping voor 18 maanden. Na in totaal drie en een half jaar wordt deze Reserva op de markt gebracht.
Na een zeer subtiele persing en koude vinificatie vindt de fermentatie plaats in roest vrij stalen tanks. Hierbij wordt de tempratuur laag gehouden waardoor de frisse aroma’s van de Tempranillo versterkt worden.
Flor de Margot is een ode naar de moeder van de huidige wijnmaker. De wijn is gemaakt van de koningin van de druiven uit de Ribeiro: Treixadura. De koudevinificatie vindt plaats onder gecontroleerde tempratuur. Jaarlijks gelimiteerde oplage van 4000 flessen, en alleen gemaakt in de beste jaren. De wijn heeft 6 maanden sur lie gerijpt in een roest vrij...
De vinificatie heeft plaats gevonden bij 26 graden. Daarna volgde lagering in nieuwe Frans eiken vaten gedurende 6 maanden wat resulteert in aroma’s van vanille. Een moderne Rioja met niet te overdreven hout smaak, droog, en mooi gebalanceerde tannine.
De Finca la Estacada tinto heeft 6 maanden houtrijping gehad. Een smakelijke rode wijn. Rijp fruit, kruiden, zoete specerijen, hout tonen, aangename tannines en een mooie soepele afdronk.
12 maanden gerijpt op Amerikaans eiken. De lange houtlagering zorgt voor een goede tegenhanger van het intense fruit van de Tempranillo druif. Rijke wijn met een mooie donkerrode kleur. Soepel, en fruitig. Spaans karakter met een lichte impressie van vanille-aroma's. Veel rood fruit en een mooie, zachte finale.
In de wijnkelder op de sorteertafels wordt er alleen voor de beste trossen gekozen, met de perfecte druiven, om ze vervolgens te fermenteren in eiken vaten onder gecontroleerde temperaturen. De wijnen worden gerijpt gedurende 18 maanden in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten en vervolgens gedurende 7 maanden in de fles.
Grote dag- en nachttemperatuurvariaties. Gemiddelde jaartemperatuur is 13°C. De wijnstokken groeien op een kalkhoudende kleigrond. Deze biologische wijn is een blend van 50% Syrah en 50% Bobal. De druiven zijn geselecteerd uit oude, laagproductieve wijnstokken. Deze wijn laat de potentiële kwaliteit van de bobal-druif zien. Drie tot vier maanden in...