Arrabida Azul Reserva White 75cl

643050

De druiven worden eind oktober geoogst. Ze ondergaan een maceratie van 8 uur. De vinificatie vindt plaats in eikenhouten vaten. Rijping gedurende 9 maanden op het droesem in 500 liter eikenhouten vaten.

€ 6,49

€ 5,36 excl. BTW

Productkenmerken

FabrikantArrabida Azul
Artikelnummer643050
Levertijd1 Werkdag (Indien op voorraad)
Inhoud0.75 liter
Alcoholpercentage13.5%
LandPortugal
StreekPeninsula de Setúbal
DruivensoortAntão Vaz, Verdelho and Fernão Pires
KleurWit
SmaakGoudgeel van kleur met geuren die doen denken aan overrijpe ananas, banaan, noten en verschillende tropische nuances die aangeven dat de druiven tot in de perfectie zijn gerijpt.

More info

Het begon allemaal toen de grote huisbaas en biermagnaat José Rovisco Pais zijn Pegões-eigendommen schonk aan de staatsziekenhuizen van Lissabon. Op deze eigendommen heeft de regering een groot "kolonisatie" -project uitgevoerd, waarbij zij land aan duizenden landarbeiders schonk en de aanplanting van 830 leidde. De coöperatie werd op 7 maart 1958 opgericht om de "dubbele punten" technische en logistieke steun te verlenen. Een deel van de ondersteuning bestond uit de ontvangst en verwerking van hun druiven. De eerste Pegões-wijnen waren dan geboren.Aanvankelijk ontving de coöperatie financiële en technische steun van de staat. Als gevolg van de Portugese revolutie van 1974 werd de coöperatie overgenomen en volgde een periode van instabiliteit. Dit proces werd later omgedraaid en gedurende de afgelopen vijftien jaar volgde de coöperatie een systematische strategie van modernisering en financiële consolidatie, met als hoofddoel de kwaliteit en waarde van haar wijnen voortdurend te verbeteren. Gedurende deze periode heeft de coöperatie ongeveer 15.000.000 € uitgegeven om nieuwe apparatuur voor vinificatie en koude stabilisatie en verschillende batterijen met vaten te kopen voor fermentatie onder gecontroleerde temperatuur.

Recensies

Schrijf uw recensie

Arrabida Azul Reserva White 75cl

Arrabida Azul Reserva White 75cl

De druiven worden eind oktober geoogst. Ze ondergaan een maceratie van 8 uur. De vinificatie vindt plaats in eikenhouten vaten. Rijping gedurende 9 maanden op het droesem in 500 liter eikenhouten vaten.

Gerelateerde Producten