643050
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
De druiven worden eind oktober geoogst. Ze ondergaan een maceratie van 8 uur. De vinificatie vindt plaats in eikenhouten vaten. Rijping gedurende 9 maanden op het droesem in 500 liter eikenhouten vaten.
Fabrikant | Arrabida Azul |
Artikelnummer | 643050 |
Levertijd | 1 Werkdag (Indien op voorraad) |
Inhoud | 0.75 liter |
Alcoholpercentage | 13.5% |
Land | Portugal |
Streek | Peninsula de Setúbal |
Druivensoort | Antão Vaz, Verdelho and Fernão Pires |
Kleur | Wit |
Smaak | Goudgeel van kleur met geuren die doen denken aan overrijpe ananas, banaan, noten en verschillende tropische nuances die aangeven dat de druiven tot in de perfectie zijn gerijpt. |
Het begon allemaal toen de grote huisbaas en biermagnaat José Rovisco Pais zijn Pegões-eigendommen schonk aan de staatsziekenhuizen van Lissabon. Op deze eigendommen heeft de regering een groot "kolonisatie" -project uitgevoerd, waarbij zij land aan duizenden landarbeiders schonk en de aanplanting van 830 leidde. De coöperatie werd op 7 maart 1958 opgericht om de "dubbele punten" technische en logistieke steun te verlenen. Een deel van de ondersteuning bestond uit de ontvangst en verwerking van hun druiven. De eerste Pegões-wijnen waren dan geboren.Aanvankelijk ontving de coöperatie financiële en technische steun van de staat. Als gevolg van de Portugese revolutie van 1974 werd de coöperatie overgenomen en volgde een periode van instabiliteit. Dit proces werd later omgedraaid en gedurende de afgelopen vijftien jaar volgde de coöperatie een systematische strategie van modernisering en financiële consolidatie, met als hoofddoel de kwaliteit en waarde van haar wijnen voortdurend te verbeteren. Gedurende deze periode heeft de coöperatie ongeveer 15.000.000 € uitgegeven om nieuwe apparatuur voor vinificatie en koude stabilisatie en verschillende batterijen met vaten te kopen voor fermentatie onder gecontroleerde temperatuur.
Warm-fruitige, zachte, elegante en soepele rode wijn met kruiden en veel bramen-en kersenfruit. Gaat zeer goed samen met vis- en vleesgerechten, bij kaas of als aperitief.
Droge, sappige, fruitige rosé met een soepele smaak en een frisse afdronk. Gaat goed samen met vis- en vleesgerechten of bij kaas. Ook heerlijk als aperitief.
Droge, pittige witte wijn. Fris, fruitig, iets kruidig met nuances van abrikoos en een vleugje muskaat.
Strokleurige witte wijn die erg fruitig en fris is en in goede harmonie met hout. Aanhoudend frisse afdronk. Heerlijk in combinatie met visgerechten, zoals een vispotje of schelpdieren uit de oven met kaas.
Vinho Verde is een lichte, frisse wijn uit Portugal, gemaakt om jong en koel te drinken.
Reserva do Passo is een heerlijke, droge rode wijn, gemaakt van een blend van Castelao, Tinta Roriz en Alicante Bouschet druiven uit de Portugese regio Lisboa. We kunnen er allereerst in vinden de aroma's van rijp fruit met een vleugje vanille afkomstig van een eikenhouten vat. Perfect voor rood vlees of delicate kazen.
De oogst begint in september. Na een zorgvuldige selectie van volledig gerijpte druiven, werd het sap gedurende 7 dagen in roestvrijstalen stalen vaten gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur.
Granaat bruin van kleur met geuren van rijpe rode en zwarte vruchten. In de smaak komen nuances van eiken naar voren gevolgd door een gebalanceerde afdronk.
Groengeel van kleur met geuren als wit fruit. Vol in de smaak met aanhoudende zuren.
De wijn heeft 6 tot 8 dagen contact met zijn schil gehad voor de gisting in vaten. Nadat de alcoholische gisting was voltooid, werd de wijn geklaard om hem van het droesem te scheiden en de rijping te beginnen.
Doordat de druiven groeien in een warme omgeving om mooi rijp te kunnen worden door de zon, worden ze op de optimale rijpheid geplukt. Door vergisting op een lage temperatuur en een korte rijping in roestvrijstalen vaten resulteert dit in een lichte, fruitige wijn met een zachte afdronk.