643051
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
De wijn heeft 6 tot 8 dagen contact met zijn schil gehad voor de gisting in vaten. Nadat de alcoholische gisting was voltooid, werd de wijn geklaard om hem van het droesem te scheiden en de rijping te beginnen.
Fabrikant | Arrabida Azul |
Artikelnummer | 643051 |
Levertijd | 1 Werkdag (Indien op voorraad) |
Inhoud | 0.75 liter |
Alcoholpercentage | 14.0% |
Land | Portugal |
Streek | Peninsula de Setúbal |
Druivensoort | Castelão, Aragonez, Touriga Nacional en Alicante Bouschet |
Kleur | Rood |
Smaak | Paars in de kleur met aroma’s van bramen, bosbessen en kersen. Fijne kruidigheid van nootmuskaat en peper. |
Het begon allemaal toen de grote huisbaas en biermagnaat José Rovisco Pais zijn Pegões-eigendommen schonk aan de staatsziekenhuizen van Lissabon. Op deze eigendommen heeft de regering een groot "kolonisatie" -project uitgevoerd, waarbij zij land aan duizenden landarbeiders schonk en de aanplanting van 830 leidde.
Warm-fruitige, zachte, elegante en soepele rode wijn met kruiden en veel bramen-en kersenfruit. Gaat zeer goed samen met vis- en vleesgerechten, bij kaas of als aperitief.
Droge, sappige, fruitige rosé met een soepele smaak en een frisse afdronk. Gaat goed samen met vis- en vleesgerechten of bij kaas. Ook heerlijk als aperitief.
Droge, pittige witte wijn. Fris, fruitig, iets kruidig met nuances van abrikoos en een vleugje muskaat.
Strokleurige witte wijn die erg fruitig en fris is en in goede harmonie met hout. Aanhoudend frisse afdronk. Heerlijk in combinatie met visgerechten, zoals een vispotje of schelpdieren uit de oven met kaas.
Vinho Verde is een lichte, frisse wijn uit Portugal, gemaakt om jong en koel te drinken.
Reserva do Passo is een heerlijke, droge rode wijn, gemaakt van een blend van Castelao, Tinta Roriz en Alicante Bouschet druiven uit de Portugese regio Lisboa. We kunnen er allereerst in vinden de aroma's van rijp fruit met een vleugje vanille afkomstig van een eikenhouten vat. Perfect voor rood vlees of delicate kazen.
De oogst begint in september. Na een zorgvuldige selectie van volledig gerijpte druiven, werd het sap gedurende 7 dagen in roestvrijstalen stalen vaten gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur.
Granaat bruin van kleur met geuren van rijpe rode en zwarte vruchten. In de smaak komen nuances van eiken naar voren gevolgd door een gebalanceerde afdronk.
Groengeel van kleur met geuren als wit fruit. Vol in de smaak met aanhoudende zuren.
De druiven worden eind oktober geoogst. Ze ondergaan een maceratie van 8 uur. De vinificatie vindt plaats in eikenhouten vaten. Rijping gedurende 9 maanden op het droesem in 500 liter eikenhouten vaten.
Doordat de druiven groeien in een warme omgeving om mooi rijp te kunnen worden door de zon, worden ze op de optimale rijpheid geplukt. Door vergisting op een lage temperatuur en een korte rijping in roestvrijstalen vaten resulteert dit in een lichte, fruitige wijn met een zachte afdronk.