643519
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Strokleurige witte wijn die erg fruitig en fris is en in goede harmonie met hout. Aanhoudend frisse afdronk. Heerlijk in combinatie met visgerechten, zoals een vispotje of schelpdieren uit de oven met kaas.
Artikelnummer | 643519 |
Levertijd | 1 Werkdag (Indien op voorraad) |
Inhoud | 0.75 liter |
Alcoholpercentage | 13.0% |
Land | Portugal |
Streek | Setubal |
Druivensoort | Chardonnay, Arinto en Fernão Pires |
Cask type | 4 maand gerijpt op Frans en Amerikaans eiken |
Smaak | Frisse, fruitige wijn en is in goede harmonie met hout. Aanhoudend frisse afdronk. |
De energieke leiding van deze wijngaard huurt de top-oenoloog João Portugal Ramos in voor het maken van de wijn. Dat blijkt een perfecte zet te zijn. Portugal Ramos’ wijnen zijn modern. De wijnen zijn fris, zuiver en verfijnd. Hij weet de optimale combinatie tussen fruit, kruiden en eikenhout te ontwikkelen. De wijnen hebben een sterke identiteit die hen duidelijk onderscheidt van wijnen uit andere landen. De wijnmaker wordt gezien als een man met een visie, geweldige kennis en bovenal gouden handen.
Warm-fruitige, zachte, elegante en soepele rode wijn met kruiden en veel bramen-en kersenfruit. Gaat zeer goed samen met vis- en vleesgerechten, bij kaas of als aperitief.
Droge, sappige, fruitige rosé met een soepele smaak en een frisse afdronk. Gaat goed samen met vis- en vleesgerechten of bij kaas. Ook heerlijk als aperitief.
Droge, pittige witte wijn. Fris, fruitig, iets kruidig met nuances van abrikoos en een vleugje muskaat.
Vinho Verde is een lichte, frisse wijn uit Portugal, gemaakt om jong en koel te drinken.
Reserva do Passo is een heerlijke, droge rode wijn, gemaakt van een blend van Castelao, Tinta Roriz en Alicante Bouschet druiven uit de Portugese regio Lisboa. We kunnen er allereerst in vinden de aroma's van rijp fruit met een vleugje vanille afkomstig van een eikenhouten vat. Perfect voor rood vlees of delicate kazen.
De oogst begint in september. Na een zorgvuldige selectie van volledig gerijpte druiven, werd het sap gedurende 7 dagen in roestvrijstalen stalen vaten gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur.
Granaat bruin van kleur met geuren van rijpe rode en zwarte vruchten. In de smaak komen nuances van eiken naar voren gevolgd door een gebalanceerde afdronk.
Groengeel van kleur met geuren als wit fruit. Vol in de smaak met aanhoudende zuren.
De wijn heeft 6 tot 8 dagen contact met zijn schil gehad voor de gisting in vaten. Nadat de alcoholische gisting was voltooid, werd de wijn geklaard om hem van het droesem te scheiden en de rijping te beginnen.
De druiven worden eind oktober geoogst. Ze ondergaan een maceratie van 8 uur. De vinificatie vindt plaats in eikenhouten vaten. Rijping gedurende 9 maanden op het droesem in 500 liter eikenhouten vaten.
Doordat de druiven groeien in een warme omgeving om mooi rijp te kunnen worden door de zon, worden ze op de optimale rijpheid geplukt. Door vergisting op een lage temperatuur en een korte rijping in roestvrijstalen vaten resulteert dit in een lichte, fruitige wijn met een zachte afdronk.