655116
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
70% Cabernet Sauvignon (een druivensoort die afkomstig is van de wijngaard van Bordeaux) en 30% Carmenère (de beroemdste druivensoort in Chili). De druiven worden geplukt wanneer ze rijp zijn. Dit zorgt voor rijpere smaken in de uiteindelijke wijn. De druiven groeien op een zanderig, klei-kalkachtige en steenachtige bodems.
Fabrikant | Apatamas |
Artikelnummer | 655116 |
Levertijd | 1 Werkdag (Indien op voorraad) |
Inhoud | 0.75 liter |
Alcoholpercentage | 13.0% |
Land | Chili |
Streek | Valle Central |
Druivensoort | Cabernet Sauvignon Carmenere |
Kleur | Rood |
Smaak | Donker robijnrode kleur met aroma’s als pittige kruiden, kersen, blauwe bessen en groene pepers. Vol in de smaak met een aanhoudende afdronk. |
De wijnbouw in Chili is gestart door Spaanse kolonisten. Toch ziet men een Franse invloed. De wijn wordt vooral van typische Franse druivenrassen gemaakt. De druivenstokken zijn hier nog authentiek en staan niet, zoals in bijna alle andere wijngebieden, op Amerikaanse onderstammen. Het wijnhuis Apatamas is gelegen in het centrale gedeelte van de Chileense Vallei, aan de voet van de Andes. Hier staan de druiven, Merlot, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Shiraz en de Carmenère.
Deze Cabernet Sauvignon is complex, geconcentreerd en heerlijk vol van smaak. Geur en smaak worden bepaald door chocolade, rokerige tonen, rode bessen en ander puur fruit. Een intense, glorieuze wijn.
Deze prachtige Reserva kent zijn oorsprong in de wijngaarden van Central Valley. Door de koele nachten blijven de aroma’s van de druiven goed behouden, wat zorgt voor een ware smaaksensatie. Vol en fris van smaak, en een zeer lange, frisse afdronk.
Een intens dieprode kleur met een paarse gloed. Deze wijn heeft een complex, maar gebalanceerd karakter met aroma’s van vijgen en rijp zwart fruit in combinatie met koffie, kruiden en rokerige tonen. Deze volle wijn geeft een zijdezachte afdronk.
Handmatig gesorteerd en zorgvuldig verwerkt. Er wordt gebruik gemaakt van moderne technieken zoals verkoelde vergisting in grote roestvast stalen tanks. Op deze manier komt de ware expressie van rood fruit naar voren. De structuur van de wijn is goed gebalanceerd. De zachte tannines maken van deze frisse Merlot een wijn die lang blijft hangen in de mond.
Een blend van 90% Carmenère en 10% Cabernet Sauvignon. Intens dieprode kleur en een paarse gloed met aroma’s van chocolade, rood fruit en eikenhout. De tannines zijn zacht terwijl de smaak in de mond fris en fruitig is. Dit resulteert in een gebalanceerde wijn.
Een erg fruitig en frisse rode wijn. De aroma's zijn duidelijk in aardbeien en pruimen. In de mond komen er delicate tonen van tabak, chocolade en eikenhout vrij. Deze Cabernet Sauvignon is goed gebalanceerd, heeft een goede structuur en een middellange afdronk.
Machinaal oogsten waarbij er gesorteerd wordt bij het wijnhuis, dit gebeurt 's nachts om aromatische frisheid te behouden. Een directe persing, gevolgd door koude, statische opheldering van de most. De alcoholische gisting bevind zich in roestvrijstalen tanks bij lage temperatuur (15-18 °C).
De wijn wordt voor de botteling licht gefilterd, zo behoudt de wijn zijn originele smaken. Een wijn met een mooie heldergele kleur met wat groene tinten. Het heeft een intens aroma van tropische vruchten waarbij ananas domineert. Deze Sauvignon Blanc is een hele frisse, droge en goed uitgebalanceerde wijn. De natuurlijke zuurgraad zorgt voor een lange...
De koele invloed van de Pacific Oceaan levert een grote bijdrage aan de kwaliteit van deze elegante wijn. Deze Sauvignon Blanc Reserva heeft in de mond mooie groene appel en grapefruit smaken. De afronding is mooi met frisse zuren.
Eeen heerlijke sappige rosé met veel rijp rood fruit, frambozen, aardbeien,in geur en smaak. Het is een lekkere aperitief rosé maar past ook perfect bij borrelhapjes, voorgerechten, salades en visgerechten en gerechten uit de Aziatische keuken.
De druiven worden geoogst wanneer ze net rijp zijn. Fermentatie gedurende 10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 30 ° C gevolgd door een lichte persing. De wijn wordt gerijpt in roestvrijstalen vaten. Gevarieerd over het hele producerende gebied, zijn er zandige klei-kalkachtige en stenige gronden.
Sauvignon Blanc is een druif dat goed kan groeien in een gekoeld klimaat. In Chili kunnen de wijnmakers spelen met hoogte, hoe hoger de wijnstok geplant wordt, hoe kouder het is en hoe beter de Sauvignon Blanc kan rijpen. Deze wijnmaker heeft ervoor gekozen om de druiven iets lager te planten. Dan ontwikkelen er meer rijpe smaken in de druif als mango en...
De Chardonnay druiven zijn geplukt en ondergaan een vergisting onder een lage temperatuur van(17 - 19° C). 20% van de Chardonnay druiven hebben een rijping ondergaan in eiken vaten. Dit resulteert in een wijn met meer body, diepte en fijn citrusfruit in de geur.
De druiven worden geplukt als ze net niet rijp zijn en ondergaan een vergisting onder een koele temperatuur, zo worden de eigenschappen van de Shiraz behouden. Doordat de druiven eerder zijn geplukt, zijn er vooral aroma’s te vinden van jong, rood fruit.
De druiven zijn geoogst als ze net rijp zijn. Dit zorgt voor groene karakters in de wijn. Fermentatie gedurende 12 dagen bij een temperatuur van 30° C. De wijnmaker wilde een ingetogen stijl maken, dat is hem zeker gelukt! Aroma’s van groene peper, kruiden en kersen komen mooi naar voren.
Een traditionele vinificatie waarbij 95% van het sap 6 maanden heeft gerijpt in Franse eikenhouten vaten, waarvan 22% nieuw. Deze Chardonnay geeft een smaakbeleving van citrus en tonen van toast en eikenhout. De smaak is rond met aroma's van noten, boter, gele appel en sinaasappel. De zuren zijn mooi in balans met een mooie lange, frisse afdronk.
Casablanca Valley, gelegen op 45 minuten ten westen van Santiago, heeft een koel klimaatregio, ideaal voor het rijpen van variëteiten uit het korte seizoen zoals Sauvignon Blanc. Wijnstokken die groeien op een granietachtige bodem, produceren wijnen met een mooie minerale afwerking. Na de oogst worden de druiven gefermenteerd bij een gecontroleerde...
De druiven worden eind april geplukt, het einde van de zomer op het zuidelijk halfrond. De most vergist in roestvrijstalen vaten, waarna één derde van wijn rijpt in Franse eikenvaten die de wijn nog net wat extra smaak en structuur geeft.
De Colchuaga-vallei wordt door velen beschouwd als de Napa van Chili, met een mediterraan klimaat dat 's nachts wordt gekoeld door de zeewind die de complexiteit van de hier geteelde druiven helpen opbouwen. Rode bessen, rook, chocolade en puur fruit domineren de neus. Een intense en voortreffelijke wijn met een donkere robijnrode kleur en een...
Vroeg in de morgen, als de temperatuur nog niet zo hoog is, worden de druiven geplukt. Om oxidatie te voorkomen worden ze snel naar de wijnkelder vervoerd waar de druiven direct verwerkt worden. In 225 liter vaten krijgt het sap zijn koude inweking en vergisting. Een luxe structuur van tannine, ondersteund door zuren. Dit alles geeft de wijn een...
Om van de rijpe Carmenère druiven een krachtige volle wijn te maken is een intensieve extractie nodig. Het sap, wat oorspronkelijk wit is, wordt met de schilletjes vergist, om zo de tannine, kleur en smaken in de wijn te krijgen. Deze Gran Reserva krijgt maar liefst 12 maanden rijping op eikenvaten, om zo een mooie balans te krijgen tussen het fruit,...
Carignan uit droog gekweekte wijnstokken creëert afgeronde tannines door de hoge temperaturen in het rijpingsseizoen en ook door de bodems van graniet. De koele nachten en zure grond zorgt voor frisheid en een evenwichtige smaak.
Deze Carmenère is afkomstig van wijngaarden gelegen aan de kustbergketen van de Colchuaga-vallei. Dankzij een sterk maritieme invloed is dit een zeer unieke Carmenère, omdat het zowel een verfrissende elegantie en karakter biedt. Ongelooflijke frisheid met intense, goed gebalanceerde tannines. Een elegante combinatie met eik, na een rijping van twaalf...
Lahuen is de wijn die de oogst het best vertegenwoordigt, het product van een gezamenlijke inspanning en uitzonderlijke omstandigheden. De wijn heeft gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten, waardoor het complexe aroma's heeft van zoete specerijen en chocolade. Fris en smaakvol in de mond, waar de frisse toetsen van fruit van Grenache kunnen worden...