657064
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
De Sauvignon Blanc druiven worden gesorteerd en na de vergisting rijpt 10 % van het sap voor 3 maanden in nieuw Frans eikenhouten vaten. Dit resulteert in meer structuur en zachtere zuren in de uiteindelijke wijn.
Fabrikant | Rutini Wines |
Artikelnummer | 657064 |
Levertijd | 1 Werkdag (Indien op voorraad) |
Inhoud | 0.75 liter |
Alcoholpercentage | 13.5% |
Land | Argentinie |
Streek | Mendoza, Valle de Uco, Tupungato |
Druivensoort | Sauvignon Blanc |
Kleur | Wit |
Rutini Wines werd in 1925 de eerste wijnmakerij die wijngaarden plantte in de Uco-Valley, die tegenwoordig in de wereld wordt erkend als een van de belangrijkste wijngebieden van Mendoza en in heel Argentinië.
Rutini Wines heeft 255 hectare wijngaarden, op hoogte variërend tussen 1.050 en 1.200 meter boven zeeniveau. Aan dit oppervlak worden nog eens 145 hectare velden toegevoegd tijdens het implanteren van wijnstokken.
Mariano Di Paola, een sleutelfiguur in de Argentijnse wijnindustrie, is sinds 1993 de belangrijkste wijnmaker in de Rutini Wines. Gepassioneerd door de wijnstokken, genietend van wandelingen in de wijngaard waar hij elk jaar wordt ondergedompeld om te volgen hoe de toekomstige oogst evolueert. Hij is betrokken bij alle wijnbereidingsprocessen van het wijnhuis en zijn verlangen naar verbetering is constant. Zijn werk is gericht op het bereiken van verfijnde wijnen. Voor hem is de beste oogst altijd de volgende.
San Felipe wordt erkend als een van de meest traditionele en bekende wijnen van Argentinië. Het heerlijke San Felipe-assortiment is afkomstig van hoge wijngaarden in de uitlopers van de Andes, waar ideale omstandigheden aanleiding geven tot kwaliteitswijnen met pure fruitsmaken en een geweldig karakter
Het doel van San Felipe classic is om de consument aan te trekken voor de klassieke smaken van Argentijnse jonge wijnen. Een echte uitdrukking van de Nieuwe Wereld; fris en spannend.
De Cabernet Sauvignon druiven groeien op een bodem van stenen, gravel en leem. Cabernet Sauvignon heeft behoefte aan een gematigd of heet klimaat; in koele klimaten of minder warme jaren wil hij niet rijp worden.
San Felipe Barrel Select brengt veel diepte en rijkdom. De druivenrassen worden geoogst in de hoogste rijpheid en weerspiegelen de optimale omstandigheden en de precieze tijd doorgebracht in de eik.
San Felipe Barrel Select brengt veel diepte en rijkdom. De druivenrassen worden geoogst in de hoogste rijpheid en weerspiegelen de optimale omstandigheden en de precieze tijd doorgebracht in de eik.
In de neus frisse en intense aroma’s van rijpe ananas, witte perzik en jasmijn. In de smaak een breed palet met een romige aanzet en mooie natuurlijke zuren, afgerond met een lange afdronk.
Diep robijnrood Het duo van in Frankrijk geboren soorten resulteert in een harmonieuze en evenwichtige rode wijn: Cabernet Sauvignon levert zijn lichamelijke en volle karakter, en Malbec nuanceert de snit met zachte en zoete tannines, waardoor een unieke combinatie van fruitige aroma's en smaken wordt verbeterd.
De samenstelling van Apartado varieert elk jaar afhankelijk van de beste vaten van de oogst. Tegenwoordig vertegenwoordigt het Apartado-assortiment de ware rijkdom van de wijngaarden in de Uco-vallei. Het is echt een blikvanger, omdat het delicaat het beste combineert dat Rutini te bieden heeft.
In 1997, met de wens om het portfolio van ultra premium wijnen op een originele manier uit te breiden, creëerde hoofdwijnmaker Mariano Di Paola de Antologia Range.Antologia is een exclusieve premium limited edition wijn, die wordt vertegenwoordigd door de respectievelijke Romeinse cijfers. Mariano Di Paolo analyseert elk jaartal op de verrassende en...
De wijnstokken aan de voet van de Andes zorgen voor druiven van de hoogste kwaliteit. De bessen zijn geselecteerd om deze unieke lijn van druiven te creëren, waarbij het concept van terroir zijn volledige dimensie krijgt en het mogelijk maakt om het verschil tussen elke Rutini-wijngaard in de Uco-vallei te begrijpen.
Tijdens de samenwerking met de familie Caselles hebben ze geleerd om deze wijn te betrekken bij wijngaarden met een lage opbrengst. 1000 Meter hoogte helpt het langzaam rijpen van de druiven. Dat zorgt ervoor dat de aantrekkelijke aroma’s behouden blijven. Extractietechnieken worden gebruikt om de sappige, rode en zwarte bessen naar voren te laten komen...