De druiven ondergaan een zachte persing gevolgd door een koude inweking. Het sap wordt een korte tijd opgeslagen bij 0° alcohol tegen een gecontroleerde temperatuur van 0-4°C. De karakterstieken worden op deze manier behouden in de uiteindelijke wijn. De druif heeft redelijk veel restzoet, doordat niet alle suikers worden omgezet in alcohol, heeft deze...
De druiven zijn op een natuurlijke wijze hoog in suiker waardoor ze omgezet kunnen worden in een zoete wijn. Ze ondergaan een zachte persing met een gedeeltelijke afscheiding van de most. De vergisting vind plaats op een lage temperatuur waardoor je de frisse aroma’s mooi behoudt.
De druiven zijn op een natuurlijke wijze hoog in suiker waardoor ze omgezet kunnen worden in een zoete wijn. Ze ondergaan een zachte persing met een gedeeltelijke afscheiding van de most. De vergisting vind plaats op een lage temperatuur waardoor je de frisse aroma’s mooi behoudt.
De neus is krachtig, maar vooral heel elegant en complex. Er zijn afwisselende geuren als honing, specerijen, karamel en gedroogde vruchten. De smaak is fijn en elegant met dezelfde aromatische kenmerken als de neus. De balans tussen fris en romigheid is perfect! De lengte in de mond is lang. Dit is een geweldige wijn om te serveren als dessertwijn maar...
Vol, krachtig en evenwichtig. Zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur. Zeer donker mahoniekleurig.
Deze Mavrodaphne of Patras is een zachte portachtige dessertwijn met een heldere donkerrode kleur. Een geur die aan sherry doet denken, met noten en eiken. In de mond zacht en zoet met walnoten en steenfruit. Doet enigszins denken aan een tawny port, maar heeft toch een heel eigen karakter. Het is een zeer lekkere wijn die erg makkelijk te drinken is.