Doordat bij het verwerken van de druiven zeer secuur wordt gewerkt, ontstaat deze zuivere witte wijn. Gecontroleerde vergisting en bescherming tegen oxidatie door ‘s nachts te oogsten zijn hier onderdeel van. De wijn wordt voor de botteling licht gefilterd, zo behoudt de wijn zijn originele smaken.
Kobal Pinot Grigio is een wijn met een roze tint in de kleur, wat een rassenkenmerk is van Pinot Grigio, vooral als de maceratiefase van druiven wordt verlengd. Het uitpersen van de druiven gebeurt zeer zorgvuldig om zo de zacht, roze kleur te krijgen. Hiervoor hebben de druiven 16 uur in contact gestaan met het sap op een lage temperatuur. Het resultaat...
De overrijpe druiven van de Furmint-variëteit komen van de hoogwaardige wijnbouwplaatsen in Haloze. De druiven voor deze wijn worden eind september geplukt in kleine kratten. Na de oogst worden de druiven ontsteelt en volgt de fermentatie. De gisting vindt volledig plaats op roestvrij staal op een temperatuur van 18°C en duurt zo’n 4 weken.
De druiven voor deze wijn worden zorgvuldig van een selectief aantal wijngaarden bij de preciese rijpheid geplukt. Vervolgens worden de druiven op traditionele wijze vergist waarna een gedeelte van de wijn 8 maanden in eikenhouten vaten verdere rijping ondergaat.
Kobal blaufrankisch is op een traditionele wijze gemaakt. De druiven vergisten gedurende 22 uur met in roestvrijstalen tanks. Vervolgens rijpt de wijn 16 maanden op sloveens eikenhouten vaten.
Een opvallende en aromatische intensiteit met verfijnde citrus tonen zoals roze grapefruit, samenkomend met wit fruit en subtiele hints van verse kruiden. In de mond een intense en fruitige wijn met een lichte mineraliteit. De natuurlijke en gebalanceerde zuren maken dit een frisse wijn met een lang aanhoudende afdronk. Complexe sauvignon blanc die...
De druiven worden hand geplukt en ontsteelt. Op een temperatuur van 18 a 20 graden vindt de vergisting van deze uitzonderlijke White Reserve plaats. Op deze temperatuur komende de mooiste aroma's tot ontwikkeling en blijft de wijn fruitig van smaak.
Na het plukken van de druiven worden deze geperst. De most rust eerst voor 10 tot 12 uur en daarna start de eerste fermentatie door het toevoegen van gist. Hierdoor ontstaat de alcohol. De tweede fermentatie wordt gestart door de basiswijn in een druktank te stoppen en er suiker en gist aan toe te voegen. De gist reageert met de suiker en dit resulteert...
Kobal Yellow Muscat is afkomstig van de beroemde wijngaarden, waar traditioneel Muscat-druiven groeien, wat voelbaar is in het luxe boeket en de smaak van zoete Muscat. Het typische Muscat-aroma en de smaak worden gecombineerd door het zuur en suiker tot een heerlijke zoete wijnervaring.
De Yellow Muscat mousserende wijn wordt gemaakt door middel van de Methode Charmat. Hierbij bevindt de tweede vergisting zich niet in een fles, maar in een roestvrijstalen vat. Dit is een extreem droge mousserende wijn met een onderscheidend, mooi boeket van vers fruit dat bij de eerste smaak. Aangenaam aangevuld door speelsheid van kleine bubbels in de...